Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınçalışmainiz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan aşağı size özeldir. Fakat gene de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu alfabemda günün her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz de keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Ika Namahrem imalı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini kontrol etmek gerekir. Bu Toscanello bâtınin geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında bâtınmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da tecrübe huzurılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken önemli bir şart şurt var. Puro sadece ama sadece kokusuz tehlikele yakılır! Puro her dönem ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro kontak ve alaka gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde andıran. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalın puroya düver münasebet etmemelidir. Coşkun maviliği purodan beş on ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı alya döndüğünde kızartma çalışmalemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 radde eğimle, aleve tam münasebet etmeyecek şekilde tutun. Bu çalışmalemi yaparken bütün ayak tabanığın hemayar yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda sistemli bir şekilde 360 radde döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara gereğince beş on daha uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu hava çakmaklar çok yüksekdür ve bir tomar andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma çalışmalemi katıksız alevli çakmaklarla, beş on dönem alabilir. Bu süre size hengâm kaybı üzere bakışükebilir ama puro dayanç ve mesai gerek. 5- İyi Yandığını Kontrol Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma çalışmaleminden sonra aynasız çevirip façaünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe çevre üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün ayak kıpkırmızı ise yakma çalışmalemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yerı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün ayak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu dudakınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü önemsiz nefes daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz bâtınime anık. Evet ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak bâtınilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azcaından 40 saniye durmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere bâtınmeye çaldatmaışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o kadar dağlaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Kötü hafifçe ağıza doldurulur ve zevk almaçların dumanla uyartılmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca kontak gösterdiğinizin bir çalışmaaretidir. Sönen puronun küllerini bir güzel temizleyin. Bunun bâtınin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri bir güzel temizlediğinizden emin olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin yeni baştan yakma sıkıntı oluşum etmez. Fakat defa imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi kesmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinkes şart olan 2 şart şurtı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın sıcaklık dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 radde beyninde başüstüneğundan emin olmanız gerekiyor. Sülale içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza ister yoktur. Ancak şüphesiz eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza düzlemını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile kontralaşmazsınız. Muhafaza düzlemı sıcaklığında ana sıkıntı düzlemın antipatik değil bir tomar hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise muhafaza düzlemının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir tomar kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz gönen muhafaza düzlemı sıcaklığına gereğince takas gösterecektir ve bu yüzden de muhafaza düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir çevre geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta çevre geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza düzlemının çevre geçirmemesi ve buna bandajlı olarak da kutu bâtınindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlamlayacak kesinkes çevre geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En oflaz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes çevre geçirmedikleri bâtınin gayrı rakiplerine şanlı üstelik atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Seo Fiyatları https://organizasyonhizmeti.name.tr/ https://bilgiguvenligi.name.tr/ https://karavan.name.tr/ https://sondakikabalikesir.name.tr/ https://hindistancevizi.name.tr/ IQos Heets
Puro Satın Al puff bar satın al
takipci satin al